Farkas Júlia – Göntér Mónika – Szabó Gabriella: Megoldásfókusz és értelemkeresés az iskolai zaklatás kezelésében (papírkönyv)

3490 Ft

Közös gondolkodásra hívjuk tehát az olvasót gyermekeink biztonságáról, az intézményes oktatás során történő zaklatások megelőzéséről. Ebben a közös gondolkodásban újra és újra a valóságban is megjelenő kétségeket és az azokból kivezető utakat járjuk körül. Hiszen mi, akik ezt a könyvet írtuk, mind a hárman gyakorló szülők, pedagógusok, gyermekvédelmi szakemberek vagyunk. Minket is érint a téma, és ha ezeket a nehézségeket megosztjuk egymással, már tettünk az ügyért.

Leírás

Az iskolai és óvodai zaklatás kezelésekor kiemelkedően fontos a szülők és pedagógusok közötti együttműködés, ezért a könyv tanulmányai egyszerre szólnak mindkettőjükhöz, közös alapot teremtve a probléma megközelítéséhez. Az információcserének és a jobb megértésnek köszönhetően a gyermekekkel kapcsolatos tapasztalatokat és megfigyeléseket megoszthatják egymással. Ez segít abban, hogy egységes üzenetet közvetítsenek a gyermekek felé, támogatást nyújtsanak nekik, és hatékonyan avatkozzanak be a zaklatás esetén. Az együttműködés erőforrásokat
mozgósít, kölcsönös támogatást jelent a szülők és pedagógusok között, valamint hosszú távú megoldásokon dolgozva közösen vállalják a felelősséget. Ez a közös erőfeszítés pedig segít abban, hogy a gyermek érzelmi és fizikai biztonságban érezze magát, és pozitív környezetben fejlődhessen. A zaklatás során ugyanis azt éli meg, hogy valaki vagy valakik folyamatosan ellene vannak, esetleg ő maga van különböző okokból valaki más ellen, ezért a helyzet megváltoztatásához lényeges, hogy a számára biztonságot jelentő felnőttektől azt lássa, hogy képesek az együttműködésre, és ezt érte teszik.

Közös gondolkodásra hívjuk tehát az olvasót gyermekeink biztonságáról, az intézményes oktatás során történő zaklatások megelőzéséről. Ebben a közös gondolkodásban újra és újra a valóságban is megjelenő kétségeket és az azokból kivezető utakat járjuk körül. Hiszen mi, akik ezt a könyvet írtuk, mind a hárman gyakorló szülők, pedagógusok, gyermekvédelmi szakemberek vagyunk. Minket is érint a téma, és ha ezeket a nehézségeket megosztjuk egymással, már tettünk az ügyért. Hatalmas erőt ad, amikor az elbizonytalanodásban mellénk áll valaki, és
megosztja velünk, hogy ő is, vagy az ő gyermeke is átélte ugyanazt a félelmet és kiszolgáltatottságot, és hogy van fény az alagút végén. Az egyik legfontosabb üzenetünk, hogy mindig van szabad cselekvési terület, és a zaklatás megelőzhető, illetve ha már kialakult, akkor leküzdhető.
Kívánjuk, hogy a könyv olvasása nyomán Te is megtapasztald ezt.
Farkas Júlia, Göntér Mónika, Szabó Gabriella

 

© Megoldásfókusz és értelemkeresés az iskolai zaklatás kezelésében
Gyakorlatközpontú kézikönyv szülőknek, pedagógusoknak és segítőknek

Pünkösdi Teológiai Főiskola, 2023
Minden jog fenntartva

Szakmai lektor:
Kátainé Dr. Lusztig Ilona
Dr. Riesz Mária
Szerkesztő:
Farkas Júlia
Szakmai szerkesztő és korrektor:
Ungvári Brigitta
Grafikus és tördelőszerkesztő:
Nagy Barbara
Felelős kiadó:
Paul Gracza, rektor

További információk

ISBN

978-615-82336-4-4

Oldalszám

212

Méret

150*220 mm